Image
KUKA ÇİFTLİK | Tuesday, January 30, 2024 | Ürünlerimizden

Olgun ve Zengin Lezzetiyle Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri kendine has aroması, dokusu, kokusu ve uzun süreli olgunlaşmasıyla kazandığı zengin tadıyla lezzet düşkünlerinin her zaman için favorilerinden olmuştur. Eski kaşar peyniri inek, keçi ve koyun sütünden elde edilir, olgunlaştıkça lezzeti ve aroması zenginleşir. Kuka Çiftlik olarak çok sevdiğimiz ürünlerimizden olan Coğrafi İşaretli Kırklareli Eski Kaşar Peynirine ait detayları anlattığımız blog yazımız için okumaya devam edin. :)

Eski Kaşar Peyniri Üretim Süreci:

Eski kaşar peynirimizin üretim süreci titizlikle gerçekleşir. Istranca Bölgesi’nin benzersiz coğrafyası ve iklimiyle, peynirimizin karakteristik özelliklerinin bir belirleyicisidir. Istranca Bölgesi’nde yapılan mera hayvancılığı sayesinde elde edilen ürünlerin kalitesi yüksek olur. Kendi doğal hayat döngülerinde yetiştirilen hayvanların süt kalitesi zengindir. Özellikle temiz havası, eşsiz güzellikteki doğasıyla Istranca Bölgesi, geleneksel lezzetlerin en iyi korunduğu ve üretildiği bölgelerin başında gelir. Bu sebeple yerel çiftliklerle sürdürdüğümüz işbirliği, kaliteli süt kaynağımızı güvence altına alır. Özellikle kullanılan sütün kalitesinin önemi göz önünde bulundurulduğunda çiftliğimizde sadece Balkan köylerinden toplanan, yerel üreticilerin ürettiği doğal ve katkısız sütler kullanılır. Peynirlerimizde şirden mayası kullanılır ve kendine has aroması elde edilir. Presleme ve olgunlaştırma süreçleri, peynirin kıvamını ve lezzetini belirler. Uzun süreli olgunlaştırma ile özel bir tat profili elde edilir.


Sağlığa Faydaları:

Eski kaşar peynirinin sağlık için de zengin bir besin olduğu bilinmektedir.

Enerji dolu, vitamin ve mineral açısından iyidir. Sağlıklı, doymamış yağlar içerir ve dengeli bir diyetin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Düşük laktoz içeriği ile laktoz intoleransı olanlar için uygun bir alternatiftir.


Eski Kaşar Peyniriyle Mükemmel Eşleşmeler:

Eski kaşar peyniri zengin aranması ve lezzeti sayesinde hem kahvaltılarda ve sandviçlerde hem de peynir-şarküteri tabaklarında vazgeçilmezdir. Özellikle oda sıcaklığında servis edilen ve taze meyve dilimleri, çerezler ve ekmek çeşitleri ile hareketlendirilen tabaklarla lezzeti üst seviyeye çıkarmayı ihmal etmeyin. 


En lezzetli ve güvenilir şartlarda elde edilen kaliteli eski kaşar çeşitlerimizi denemeyi unutmayın!