Image
Erol Gülük | Friday, September 22, 2023 | Tarifler

Pofuduk Sosisli Sandviç Ekmeği

Kuka Çiftlik sosisleriyle fark yaratacağınız lezzetli sosisli sandviçler için harika bir pofuduk ekmek tarifi paylaşıyoruz. Erol Gülük’ün iştah açan tarifinin detaylarını öğrenmek okumaya devam edin.

Malzemeler:

525 gr ekmeklik un

1 paket kuru maya (Bu tarifte daha pratik olması için tam paket kullanılmıştır)

120 ml ılık süt

120 ml ılık su

7 gr tuz

15 gr şeker

35 gr tereyağı

1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı

1 yumurta (üstüne sürmek için)


Hazırlanışı:

İlk olarak su, süt, maya ve şekeri karıştırıp kenarda 10 dk bekletin.

Ardından un ve tuzu bir kaba koyarak mikserle çırpın, havasını alan karışıma yavaş yavaş bir önceki adımda hazırlanan sıvı karışımı ilave edin. 

Hamur kıvam aldıktan sonra yumurtaları hamura iyice yedirin. Burada dilerseniz hızlı devir kullanabilirsiniz.

En son oda sıcaklığındaki tereyağını da hazırladığınız hamura iyice yedirip parlak ama ele yapışmayan bir kıvam elde edin.

Yağladığınız kaba hamuru yerleştirin ve ortalama bir buçuk saat bekleyip, hamurun  2-3 katına çıkmasını bekleyin. Hamurun üzerini streçlemeyi veya bir bez ile kapatmayı unutmayın. 

Hamura yumruk atmadan nazikçe havasını alın. Hamura ne kadar iyi davranırsanız size o kadar güzel ürün vereceğini unutmayın. :)

Bir buçuk saat sonunda hamuru 90 gr’lık bezelere bölüp 15 dk daha dinlendirdikten sonra üzerine fazla bastırmadan şekil vermeye başlayın.  Ekmeklerin boyutu ortalama 12 cm civarında olmalıdır.

Tepsiye hafif aralıklarla dizip 45 dk daha mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamura yumurta ve su karışımını sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırına yerleştirin. Ekmekler ortalama 20 dk içinde pişeceklerdir. Pişen ekmekleri fırından çıkartıp üzerine hafif tereyağı sürün. Ekstra lezzetli olması adına servis ederken ekmeğin her iki tarafına tereyağ sürerek kızartmayı unutmayın. :)

Şimdiden afiyet olsun!