Image
KUKA ÇİFTLİK | Wednesday, October 18, 2023 | Çiftliğimiz

Yetiştirici Bir Çiftlikte Mera Hayvancılığı

Hem üretim hem de yetiştiricilik yaptığımız çiftliğimizde hayvancılık dallarının en zoru olan mera hayvancılığı uygulanmaktadır. Mera hayvancılığı sektör sorunları ile en çok karşılaşılan, hayvancılık dallarının en zoru ama en değerlisidir. Mera hayvancılığı sayesinde hayvanlarımızın doğal yaşam döngülerini bozmadan, onların sağlığını ve refahını önceliğimize koyarak üretim yapmaktayız.

Hayvanların sağlıklı koşullarda ve stresten uzak şekilde yetiştirilmesi, elde edilen süt ve et kalitesi açısından oldukça önemlidir.  İklim koşulları izin verdiği sürece tüm sürülerimiz meraya çıkartılır. Özellikle dişilerin yani anaçların meraya çıkması büyük önem taşır. 


Çiftliğimizin yer aldığı Istranca ormanları, bitki çeşitliliği açısından son derece zengindir. Dolayısıyla meradaki zengin bitki örtüsü ile beslenen anaçların sütlerindeki vitamin değerleri artar. Bu da buzağı ve kuzu gelişiminde ve onların bağışıklık sisteminde olmazsa olmaz bir gerekliliktir.  Çiftliğimizde anaçların tüm sütü buzağı ve kuzulara verilir. Ancak süt fazlası olur ise sağım yapılır. Süt önceliği her zaman ilk olarak yavrularındır. Sağlıklı ve kaliteli sürüler yetiştirebilmek için önceliğimiz her zaman yavruların beslenmesi ve gelişimidir.


Doğal yaşam döngülerini sürdürebilmek adına hayvanlarımıza, hormon takviyesi yapılmaz, antibiyotik tedavisindeki hayvan kesime verilmez ve çiftliğimizde suni tohumlama uygulanmaz. Sürülerimiz doğal aşım yöntemiyle çoğalır. 


Hayvanlarımızın kışın beslenmeleri de ayrıca önemlidir. Doğal besin kaynaklarını koruyabilmek adına hayvanlarımızın kışın tüketeceği yemi kendimiz ekip, biçip, balyalarız. Bu şekilde tüm sene doğal yöntemlerle beslediğimiz hayvanlarımızın bağışıklık direnci güçlü, et ve süt kalitesi ise yüksek olur. 


Mera hayvancılığı sayesinde her geçen gün damızlık niteliği daha iyiye giden, iklime ve meraya uyum sağlayan hayvanlarımız ile daha kaliteli ve doğal ürünleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.