Image
KUKA ÇİFTLİK | Sunday, December 24, 2023 | Faydalı Bilgiler

Yılbaşı Gecesi İçin Kuka Çiftlik’ten Ufak Öneriler

Yılın en özel anlarından biri olan yılbaşı sofralarına Kuka Çiftlik olarak biz de bayılıyoruz. Sevdiklerimizle keyifli anlarda buluşabildiğimiz ve birlikte lezzetleri deneyimleyebildiğimiz her an çok özel olduğu gibi, yılbaşı gecelerinin verdiği samimi ve sıcak atmosferin yeri bizim için çok başka. Bu sebeple bu özel günde unutulmaz sofralara ev sahipliği yapabilmeniz için Kuka Çiftlik olarak bazı lezzet önerilerimizi sizinle paylaşmak istedik. Geceye eşlik edecek şarap, bira ve yanlarına hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar için önerilerimize göz atmayı unutmayın.

Şarap, Bira ve Eşlikçiler İçin Püf Noktaları:

Beyaz şaraplar ile taze ve isli peynirleri daha çok yakıştırıyoruz.

Yerli peynirlerimizden İsli Çerkez Peyniri ve Meseniz Peynirini beyaz şarap yanına eşlikçi olarak denemenizi öneriyoruz.


Kırmızı şaraplarla ise daha yağlı ve olgun peynirler tercih edilebilir.

Divle Obruk, Kars Kaşarı, Ayvalık tulumu veya olgun inek ve koyun kaşar peynirlerini kırmızı şarapların yanında mutlaka deneyin.


Yılbaşında şarap yerine bira tercih edenlere ise bizim önerimiz biranın en önde gelen eşlikçilerinden sosis tabağı olacaktır. Özellikle Kuka Çiftlik özel acı biber reçeli sosu ile eşleştirebileceğiniz Frankfurter, Saganaki peynirli sosis ve Istranca sosis çeşitlerimiz patates ile de birleşince bira yanına keyifli bir alternatif olacaktır.


Elbette yılbaşı sofrasında sunumun ve hazırlanan lezzetlerin rolü büyük olsa da önemli olan, misafirlerinizle keyifli zaman geçirmek ve özel anları paylaşmaktır. Umarız ki bu önerileri kullanarak yeni yıla yeni lezzet keşifleri ile girebilirsiniz. 


Sevdiklerinizle unutulmaz bir akşam geçirmenizi diliyoruz. :)

Şimdiden iyi yıllar!