Image
Kuka Çiftlik | Wednesday, June 22, 2022 | Ürünlerimizden

Divle Obruk Peyniri

Divle obruk tulum peyniri yem verilmeden, Toros Dağları’nın eteklerinde kekik, ardıç, yaban yoncası, çiğdem, papatya, kuzukulağı, gelincik gibi bitkilerle beslenen koyun ve keçilerin sütünden elde ediliyor.

https://kukaciftlik.com/peynirler

Yağı alınmış peynirlerin aromasız yapısı karşısında yağlı sütten elde edilen Divle obruk peyniri damak çatlatan bir aromaya sahip. 

Doğal şirden mayasıyla mayalanan obruk peyniri Karaman Ayrancı bölgesindeki, yazın serin, kışın ılık olan özel mağaralarda bekletilerek lezzetlenmesi sağlanıyor. 

Toros dağlarının Obruklarında yapılan bu özel peynir, mağaraların mikro-flora yapısından kaynaklı oldukça özel biraz lezzete sahip. Oğlak derisini de beklemesi de eşsiz lezzetinin en önemli ayrıntı. 

Oğlak derisi bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış mucizevi bir koruma olgunlaştırma özelliğine sahip. Suyu alındıktan sonra mağarada olgunlaşırken tulum kızıl bir renk alıyor bu mağaranın en önemli özelliklerinden bir tanesi; farklı ortamda çoğaltılamayan içindeki bakterilerdir. 

Fransızlar tarafından uzun uğraşlar sonucu bir türlü elde edilemeyen bakteriler sadece bu mağarada bulunmaktadır. Mağaranın sıcaklığının yaz-kış 4° olması ise bir diğer özelliğidir. Bu sebeplerden dolayı Divle obruk peynirinin yılda sadece 70 ton üretilebildiğini hepimiz biliyoruz. 

Divle obruk peynirinin bir kısmı yurt dışındaki ünlü restoranlar ve seçili kişiler tarafından özellikle tercih ediliyor herkesin bildiği üzere Divle obruk peyniri dünyanın en kaliteli ve en çok tercih edilen beş peynirinden birisidir.