Image
Kuka Çiftlik | 28 Ekim 2022 Cuma | Faydalı Bilgiler

Fermente Sucuk Nedir?

Kuka Çiftlik’te farklı damak tatlarına hitap eden birçok sucuk çeşidimiz var, bunların içinde en çok sevilenlerden biri de kuşkusuz Fermente Sucuk. Tamamen çiftliğimizin et kaynaklarını kullanarak, %100 Kuka Çiftlik baharat formülüyle hazırladığımız fermente sucuk, çiftliğimizin en özel ürünlerinden biri.

https://kukaciftlik.com/fermente-sucuklar

Kahvaltı sofrasında, sandviçin arasında veya cızır cızır mangalın üzerinde… Siz de günün farklı öğünlerinde sucuk yemeyi seviyor, dahası ne yediğinizi bilmek istiyor ve doğal ürünler tüketmek istiyorsanız, farklı sucuk çeşitlerini denemeyi de seviyorsunuz demektir! Kuka Çiftlik’te farklı damak tatlarına hitap eden birçok sucuk çeşidimiz var, bunların içinde en çok sevilenlerden biri de kuşkusuz Fermente Sucuk. Tamamen çiftliğimizin et kaynaklarını kullanarak, %100 Kuka Çiftlik baharat formülüyle hazırladığımız fermente sucuk, çiftliğimizin en özel ürünlerinden biri. 


Fermente Sucuk Nasıl Yapılır?


Etin fermantasyonla kurutulma ve muhafazası, mikrobiyolojik olarak güvenilir üretim sağlar. Fermantasyon işleminde kullanılan et, tuz, kürleme maddesi ve baharatlama oranı üründen ürüne değişiklik gösterir. 

Kırmızı et, mikroorganizmaların ihtiyaç duyduğu besin maddeleri açısından zengin, yüksek protein miktarına sahiptir. Ancak bu mikroorganizmaların zenginliği, etin aynı zamanda bakteri üremesine de müsait olduğu anlamına gelir. Elverişsiz koşullarda, uzun süre depolanan etlerin mikroorganizma yükü yüksektir ve bazı bakteriler soğuğa dayanıklıdır. Bu sebeple fermente edilecek etin taze olması ve elverişli koşullarda muhafaza edilmesi büyük önem taşır. Fermente sucuk içerisinde yer alacak yağların da taze ve soğuk olması, fermantasyon sürecinin başarılı geçmesi açısından hayati öneme sahiptir. Tuz ve nitrit, fermente sucuk üretiminde en çok kullanılan yan malzemelerdir. Kuka Çiftlik doğal fermente sucuk ürününde ise koruyucu tuz ve nitrit bulunmaz. Sevdiklerinizle birlikte güvenle tüketebileceğiniz, doğal bir üründür.

Kuka Çiftlik’te Fermente Sucuk Üretim Aşamaları

Kuka Çiftlik’te fermente sucuk, ısıl işlem uygulanmadan, doğal fermantasyon yöntemiyle üretilir. Tamamen kendi çiftliğimizin kaynağı olan dana etimizin sinirleri ayıklanır ve et kıyma haline getirilerek %100 Kuka Çiftlik reçetesi özel baharat karışımıyla karıştırılır. Özel kılıflara doldurulan et, fermente sürecine bırakılır. Fermente olması için bırakılan et, doğal kurutma yöntemiyle 20 gün boyunca dinlendirilir. Tüm nemini atan et, dinlenme ile birlikte fermente olur. Dinlenme süresince sürekli kontrol edilen etin kuruması önlenir, böylece ızgarada pişirdiğinizde yumuşacık dokusunu korur. 

Fermente Sucuk Çiğ Yenir mi?

İlk olarak kurutulmuş et ile başlayan, daha sonra şarküterilerde de uygulanan fermantasyon yöntemi ile uzun süre taze kalan et çeşitleri üretilir, güvenilir tüketim imkanı sunar ve hatta fermente ürünlerin bazıları çiğ olarak da tüketilebilir. Kuka Çiftlik’te dinlenme süresince tüm nemini atan fermente sucuk, çiğ olarak da tüketilebilir.

O çok özlediğiniz, tadı damağınızda kalan sucuk çeşitlerini düşünün. Eski günlerde kahvaltı sofralarımızı hazırlarken sucuğumuzu dilimler, tavaya atmadan önce dilimlediğimiz sucukları çiğ çiğ atıştırabilirdik. İşte Kuka Çiftlik Fermente Sucuk, sizi bu özlediğiniz sucuk lezzetiyle yeniden buluşturur. Isıl işlem uygulanmadan, nitrit ve koruyucu madde kullanmadan ürettiğimiz dana fermente sucuk ürünümüzü dilimleyip çiğ olarak da tüketebilir, sandviçlerinizin arasına ekleyerek öğününüze lezzet kazandırabilirsiniz. 

Fermente Sucuk Faydalı mı?

Fermente ve ısıl işlem görmüş sucuk arasındaki fark nedir diye düşünüyor olabilirsiniz. Fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuklara kıyasla doğal ve katkısızdır. Fermente sucuk faydaları ise şu şekildedir:

  1. Fermantasyon sürecinde görev alan mikroorganizmalar, bazı enzimlerin sentezine neden olur. Bu yolla proteazların, amilazların ve lipazların bazı gıda bileşenlerini daha küçük moleküllü maddelere parçalarlar. 
  2. Mikroorganizmaların parçalanması sonucu, gıdanın sindirilebilirliği artar. Aminoasitlerin yararlılıkları gelişir. Bu da fermente sucuğun daha kolay sindirilmesini ve daha besleyici hale gelmesini sağlar.
  3. Fermente sucuk, fermantasyon yoluyla daha dayanıklı bir gıda maddesi haline gelir.
  4. Fermantasyon sürecinde kullanılan baharatla iyice özdeşleşen et, özel bir tat ve koku ile daha lezzetli hale gelir.
  5. Fermantasyon sonunda ortaya çıkan renk, sucuğun özel rengini verir. 

Kaliteli Fermente Sucuk Kuka Çiftlik’ten Alınır!

Fermente sucuk, Kuka Çiftlik’te özel ürünlerimizden biri. Fermente sucuk üretiminde, tüm şarküterilerimizde olduğu gibi yalnızca kendi çiftliğimizin et kaynaklarını kullanıyoruz. 

Mera hayvancılığı yaptığımız için sürülerimiz iklimin müsait olduğu tüm mevsimlerde meraya çıkıp Istancalar’ın zengin bitki örtüsüyle beslenirler. Bu da et ve sütlerinin kalitesine yansır. Besleyici ve taze etlerle ürettiğimiz fermente sucuğumuzun içinde nitrit ve koruyucu tuz olmaması, onu aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenle tüketebileceğiniz bir gıda ürünü haline getirir.

İster kahvaltılarınızda, ister pizzanızın üstünde, isterseniz mangalda; Kuka Çiftlik fermente sucuğun tadını çıkarmanızın şimdi tam zamanı!