Image
Kuka Çiftlik | Tuesday, March 29, 2022 | Çiftliğimiz

Mera Hayvancılığı

Kuka Çiftlik olarak Kırklareli Istrancalar'da 2000 baş üzerinde yerli ve kültür ırklardan oluşan büyükbaş ve küçükbaş sürülerimizle mera hayvancılığı yapıyoruz.

Çayır ve meralar, çiftlik hayvanlarının temel kaba yem kaynağı olmalarının yanında, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği, yaban hayatının vazgeçilmezi, canlı çeşitliliği ile genetik kaynak oluşturması ve değişik kullanımlara hizmet etmesi gibi çok sayıda ekolojik işlevi üstlenmiş doğal bitki örtüleridir.


Çayır ve meralar bilhassa yeşil oldukları dönemde nitelikli yem kaynağıdır. Bitki çeşitliliğinin zenginliği sayesinde hayvanların dengeli beslenmelerine yardımcı olurlar.


Biz de hayvancılığın en zoru ama en değerlisi olan Mera Hayvancılığı yapıyoruz.


Kış aylarında hayvanların meralarda beslenmesi ne yazık ki daha zor hatta mümkün değil. Hayvanlar meraya çıksa dahi bitki örtüsü beslenmek için elverişli değil.


Bu sebepten ötürü yaz aylarında kış hazırlıklarına başlayıp ektiğimiz çayır otlarını hazırlayıp depolama yapıyoruz.


Çiftliğimizde kesinlikle suni gübre ve zirai ilaç kullanmıyoruz. Besi hayvanlarımızda hazır fenni yem kullanmıyoruz. Çiftliğimizin organik gübrelerini tarlalarımıza tek tek dağıtıp doğallığı ve sürdürülebilirliği koruyoruz.


Kuka Çiftlik olarak doğanın; toprağın, insanın ve tüm canlıların özüne uymayan hiçbir zincirin parçası olmadan yolumuza devam ediyoruz❕